bg

Amerikada şirket kurmak, işletme devralmak veya yatırım yapmak istiyorsanız zorunlu olarak bazı vize türlerine ihtiyacınız olacaktır.

Taleplerinize göre değişebilmekle birlikte vizeler içerisinde en avantajlı ve popüler olanıdır. Bir çok E vizesi türü olsa da biz sizlere daha çok; E2 vizesi, E1 ticaretçi vizesi ve EB 5 göçmen ticaretçi vizeleri ile ilgili danışmanlık sağlama amacı ile kurulmuş, deneyimli ve profesyonel bir ekibiz.

E2 Yatırımcı Vizesi nedir?

En özet tanımıyla, ABD’de şirket kurarak yatırım yapmayı taahhüt edenlere ya da yine mevcut işletmeyi devralarak yatırım amaçlayanlara verilen vize türüdür.

Öneri: Yatırımcı vizesi almanın çok ciddi ve titizlik gerektiren bazı şartları vardır. Zira yapılabilecek hatalar, geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Bu konularda Profesyonel yardım almanız son derece önemlidir.

ABD resmi kaynağı olan uscis.gov web sitesinden ayrıntılara göz atabilirsiniz. Ek bilgi için yine şuraya göz atabilirsiniz

E2 Vizesi Nasıl Alınır, ana şartlar neler?

Vize başvurusu yapacak kişinin vatandaşı olduğu ülkenin ABD ile anlaşması olması gerekiyor. Türkiye’nin Amerika ile anlaşması bulunuyor. Bu sebeple gerekli koşulları sağlamanız durumunda vize alabilirsiniz.

  • Başvuru sahibi ABD ile yatırımcı anlaşmasına sahip ülke vatandaşı olmalıdır.
  • Vize ABD’den alınacaksa sadece başvuru belgeleri doldurulup gönderilir. Karar yüz yüze görüşmeden verilir. Türkiye’den yapılacak başvurular mülakata tabidir.
  • Belirli bir miktar parayı, kaynağının izah edilebilir olması şartıyla, ABD’ye getirmek gerekmektedir. Kanuni yükümlülük olmasa da tecrübelere göre yatırım miktarı 80-100 bin dolardan aşağı olmamalıdır.
  • ABD’de en az ailenizle beraber yaşamınızı idame ettirmeye yetecek kadar geliriniz olmalıdır. Bu para hibe olabilir; ancak borç olamaz.
  • Mevcut işletme satın alma yoluyla vizeye başvuruluyor ise, bu işletmenin geçmişe dönük olarak kar ettiğinin, istihdam sağladığının ve büyüme potansiyeli olduğunun gösterilmesi gerekir.
  • İşletmeye tamamen sahip olunabileceği gibi çoğunluk hisseye sahip olmak da yeterlidir.

e2 vizesi şartları

  • Satın alınacak ya da devri alınacak işletmenin Amerikan işletmesi olması gerekir.
  • Yatırım aktif olmalıdır. Bankadaki nakit para, hisse senedi, arsa ya da kar amacı gütmeyen bir organizasyona yapılacak yatırım ile E2 vizesi alınamaz.
  • Yatırım yapılan işletmeler ticari faaliyetleri sonucu gelir elde etmelidir.
  • Şirket ticari faaliyetleri sonucu vergi vermelidir.
  • Yeni işletme için bir iş planı sunularak, şirketin belli bir sürede hedeflenen kazancı sağlayacağı ispat edilmelidir.
  • İşletmede belli sayıda tam ve/veya yarı zamanlı Amerikalı ya da yasal çalışma izni olan yabancı ülke vatandaşı personel çalıştırılmalıdır.
  • Yatırım yapılan işletmede tecrübe sahibi olduğunuz ve işi bildiğiniz gösterilmelidir.

E2 Vizesinin koşulları

  • Vize, hem Türkiye’den hem de ABD’den alınabilir.
  • Vize süresi bittiği zaman yenilenmesi gerekir.
  • Vize alırken yerine getirilmesi gereken koşullar vizeyi uzatırken de korunmalıdır.
  • Yeşil kart (Green Card) statüsüne çevrilemez.

amerika yatırımcı vizesi

Amerika Yatırımcı Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Her Amerika yatırımcı vizesi başvurusu için aşağıdaki standart belgeler gereklidir:

  • Bir DS-160 formu. Her aday aynı pasaportta olsa bile, ayrı bir DS-160 sunmak zorundadır. DS-160 formuna ulaşmak için tıklayın
  • Amerika Birleşik Devletlerinde kalma süresince en az 6 ay süreyle geçerli bir pasaport.
  • Standart pasaport fotoğrafı.
  • Yatırımınıza aktaracağınız paranın kaynağını gösterir belgeler (Banka hesap dökümleri, maaş bordrosu, vergi dökümleri, vb.)

Tabii ki, başvurunun büyük kısmı yatırımın kapsamı, içeriğinin kanıtı ve ABD işinin niteliğinden oluşacaktır.

Bunun için, her durum kendine has ihtiyaçları beraberinde getirmektedir, ancak tüm gereksinimlerin karşılandığını kanıtlamak için aşağıdaki belgeleri kullanmak akıllıca olacaktır:

gerekli belgeler

  • İş planı
  • Vergisi beyannameleri
  • Yapılan harcamalarla ilgili makbuzlar
  • IRS Belgeleri
  • İşletme Lisansları
  • Sözleşmeler / Hizmet Sözleşmeleri (Elektrik, su, vb.)
  • Banka Beyanları
  • Organizasyon Şemaları ve Görev Tanımları

Amerika Yatırımcı Vizesi Hangi Olanakları Sağlıyor?

  • Amerika’ya turist vizesiyle gelip, E2 vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer turist vizeniz var ise ya da turist vizesi alarak, nasıl bir yatırım yapılabileceğine karar vermek için, ABD’yi turist vizesiyle ziyaret edip imkanları bizzat görüp karar verdikten sonra başvurmanızı tavsiye ediyoruz. Türkiye’den başvuru yapmanız, turist vizesi ile ABD’ye gelip, vizenizi Amerika yatırımcı vizesine çevirtmek daha doğru ve daha az problemli bir yöntem olacaktır.
  • Vize uzatma koşullarını sağladığınız sürece ABD’den başvurmak şartıyla genelde 2 yıl, Türkiye’den başvurma durumunda genelde 5 yıla kadar sınırsız sayıda vizeyi uzatabilirsiniz.
  • Vize Türkiye’den alınırsa ABD dışına çıkış ve ABD’ye giriş olanağı sağlar. ABD’ye başka bir vizeyle gelip sonradan E-2 alınması durumunda, yurt dışına çıktığınızda giriş yapmak için Yatırımcı E2 Vizesi alma prosedürünü baştan tekrar etmeniz gerekir. Ancak yeni vize alındıktan sonra ABD’ye girebilirsiniz.
  • Eşiniz ve 21 yaşın altındaki çocuklarınızı yanınızda getirebilirsiniz. Çocuklarınız 21 yaşına bastıklarında vizesini kaybederler ve kendi vize başvurularını yapmaları gerekir.
  • Çocuklarınız ABD vatandaşlarının sahip olduğu eğitim imkanlarından yararlanabilirler.

e2 olanaklar

  • Eşiniz için çalışma vizesine başvurabilirsiniz. Eşiniz vizeyi aldıktan sonra istediği işletmede çalışabilir.
  • Akrabalarınız sizinle kalabilir; ancak çalışamazlar.
  • Sahibi olduğunuz şirkette çalışabilirsiniz. Diğer taraftan yatırımcı olarak sizin asıl göreviniz yönetici/idareci olmaktır.
  • İşletmeden maaş alabileceğiniz gibi sadece gelirden pay da alabilirsiniz.
  • ABD’de çalışan kişilerin sahip olduğu bonus veya diğer gelirlerden yararlanabilirsiniz.
  • Belirli bir eğitim düzeyi gerekli değildir.
  • Yıllık kotaya tabi değildir. Vize koşullarını sağladığınızda hükmedildiği durumda vize verilir.
  • Diğer bazı vize türlerinde olduğu gibi paranızı bir yere bağlamak zorunda kalmazsınız. Tüm paranızı yatırım için kullanabilirsiniz.
  • İşletmenizin faaliyetini sürdürmesi için zorunlu olduğunun ispat edilmesi durumunda başka çalışanlar için de E-2 vizesi alınabilir.

Tüm vize süreçlerinizi sizin yerinize biz takip edebilir, size bu anlamda profesyonel danışmanlık hizmeti verebiliriz. Size nasıl yardımcı olacağımızı görün

Amerika vizeleri ile ilgili yardımcı kaynaklar:

İlgili Youtube videomuza gözatın:

visamerika video

E2 VİZESİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Büyük ölçüde E2, EB 5, E1 vizeleri ile ilgili yardımcı oluyoruz fakat diğer vize talepleriniz ile ilgili de yardımcı olabiliriz.

Bizden Profesyonel danışmanlık hizmeti almadan da yatırımcı vizesi alabilmeniz mümkün fakat reddedilme olasılığınızın oldukça fazla olduğunu belirtmek isteriz.

İlk reddedilme talebinizden sonra, diğer başvuru aşamalarda reddedilme olasılığınız yok denecek kadar az olacaktır. Yeni ve tanımadığınız bir sisteme giriyorsunuz, bu sebeple ne kadar araştırma yapılırsa yapılsın tüm riskleri göremeyebilirsiniz. Bunun da ötesinde yapacağınız hataların çoğu zaman ve para kaybı olarak geri dönebilir.

Vizeyi almaya hak kazanan kişi, eşi ve çocuklarını da Amerika’ya getirebilir. Vize sahibinin kazanmış olduğu kalma süresinden aile bireyleri de aynı şekilde faydalanır. Ayrıca, vize sahibinin eşi Amerika’da çalışma hakkına sahip olur. Vize için kurulmuş olan işletmede çalışma şartı bulunmamaktadır, eş istediği takdirde başka bir kurumda da çalışabilir.

Aile bireylerinizin lehine doğacak haklar ile ilgili daha fazla detay ve şartları: https://www.visamerika.com/5-etkili-e2-yatirimci-vizesi-onerisi/ bağlantısında bulabilirsiniz.

Hak kazanmak için:

  1. ABD ile yatırımcı anlaşması olan ülkenin vatandaşı olmalısınız.
  2. Şirketinize, doğası gereği denetleyici veya yürütücü bir kapasitede hizmet vermelisiniz veya işletmenin en az yüzde elli sahibi olmalısınız.
  3. Anlaşma ülkesi vatandaşları eğer kendi işlerini kurmayacaklar ise ABD şirketinin hisselerinin en az yüzde 50'sine sahip olmalıdırlar.
  4. Yapmış olduğunuz yatırım risk taşımalı yani sabit faiz getirisi getiren yatırım enstrümanları gibi bir alanda olmamalıdır.
  5. Faaliyet alanı aktif ticaret veya hizmet ile ilgili olmalıdır.

Yönetmelikte neyin önemli miktarda olduğunu belirten bir miktar yoktur. En az 100.000 ABD doları tutarındaki bir yatırım çoğu zaman önemli miktar olarak değerlendirilir. Ancak, sabit değildir ve işin niteliğine bağlı olarak çok daha az bir yatırım yapılabilir. İdeal olarak 100.000 $ en uygun rakam olarak görülmektedir.

Not 1: Bu rakamlar, USCIS'in düzenlemeleri değildir, ancak bu yıllar içerisindeki tecrübelerden elde edilmiş bir veridir.

Not 2: Yatırım 500.000 ABD Dolarına eşit veya daha büyük olursa, gerekli kriterler yerine getirildiğinde kalıcı göçmenlik statüsü için başvuruda bulunulabilir.

Şu haklardan faydalanabilirsiniz:

  1. ABD’de yasal olarak yaşayabilirsiniz
  2. ABD içinde ve dışında (change of status de bu hak söz konusu değildir) serbestçe dolaşabilirsiniz
  3. Vize niteliklerini koruduğunuz sürece, iki veya beş yıl boyunca sınırsız olarak kalma hakkınızı uzatabilirsiniz
  4. Eş ve çocuklarınızı beraberinizde getirebilir, eşinize de ABD’de çalışma imkanı sağlayabilirsiniz

Evet, bazı kısıtlamalar var:

  1. Bu vize yalnızca ABD ile yatırım anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşları için geçerlidir.
  2. Yalnızca vize sponsorunuz olarak görev yapan belirli bir işveren veya kendi kendine ait işletme için çalışmanız ile sınırlandırılmıştır (eş için böyle bir sınırlama bulunmamaktadır).
  3. Vizenizin uzatılabilmesi için her seferinde mevcut şartlarınızı koruyor (kar etme, işçi çalıştırma, vb.) olmanız gerekmektedir

Uluslararası anlaşmalı yatırımcı vizesi demektir. ABD’de işletme kurarak ya da mevcut işletmeyi devralarak başvuru yaparak alabileceğiniz bir vize türüdür.

Danışmanlık hizmeti alabilmeniz için öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz gerekli şartları sağladığınızdan emin olmalısınız. Eminseniz biz size danışmanlık hizmeti hakkında yardımcı olabiliriz.

Bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Mülakatı sırasında sorulabilecek soruları "muhtemel sorular" olarak adlandırabiliriz.

Kesinliği olmamakla birlikte deneyimlerimize göre sık sorulan soruları derlediğimiz şu makalemize göz atabilirsiniz: E2 vize mülakat soruları

HİZMETLERİMİZE GÖZ ATTINIZ MI?

E1 ticaretçi vizesi

E1 vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

E2 yatırımcı vizesi

E2 vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

EB 5 göçmen vizesi

EB 5 vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

BİZİ TAKİP EDİN
ÜCRETLER