bg

Tüccarların ve uluslararası ticaret ile ilgilenenlerin, Amerika Birleşik Devletlerine sorunsuz bir şekilde giriş çıkış yapabilmeleri ve ticari olanaklardan faydalanabilmeleri için bazı izinler almaları gerekmektedir.

Ticaretçi ve tüccar vizesi olarak da adlandırılabilen E1 vizesi bunlardan bir tanesidir.

Konu ilgili ABD resmi kaynağı olan uscis.gov web sitesinden detaylara göz atabilirsiniz. Ek bilgi için yine şuraya göz atabilirsiniz.

Öneri: Ticaretçi yatırımcı vizesi almanın çok ciddi ve titizlik gerektiren bazı şartları vardır. Bu alanda yapılabilecek hatalar, geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Dolayısıyla Profesyonel yardım almanız son derece önemlidir!

E1 Vizesi nedir?

E1 Vizesi, bireylerin veya şirketlerin çalışanlarının, uluslararası ticareti gerçekleştirmek amacıyla ABD'ye girmesine izin veren bir vize türüdür.

"Ticaret" tanımı kesin değildir. Mal ticareti, hizmetler ve hatta bankacılık için geçerli olabilir. Toplam değerin üzerindeki işlem sayısına daha fazla vurgu yapılmasına rağmen, gerçekleşmesi gereken ticaret miktarında bir sınırlama yoktur.

e1 vizesi nedir

E1 aynı zamanda yakın aileyi de kapsayabilir (eş ve 21 yaşın altındaki bekar çocuklar). Vize sahibinin eşinin çalışmasına izin verilir, fakat çocuklar çalışamaz.

E1 Ticaretçi Vizesi Nasıl Alınır, Gereksinimleri Nelerdir?

  • Vize sahibi, kesin olarak tanımlanmayan “önemli ticaret” ile uğraşmak istediklerini göstermelidir.
  • Gerçekleştirilen ticaret hacminin en az% 50'si ABD ile belirlenen antlaşma ülkesi arasında olmalıdır ("ana ticaret").
  • Ticaret, bankacılık ve sigortacılık, turizm, teknoloji veya gazetecilik dahil olmak üzere malların, taşımacılığın veya fiziki olmayan hizmetlerin fiziki hareketi şeklinde olabilir.
  • Vize sahibi, anlaşma ülkelerinden birinin vatandaşı olmalıdır.
  • Diğer vize şartlarında olduğu gibi, E1 ticaretçi vizesi başvuru sahibi vize süresi sonunda kendi ülkesine geri dönmek istediklerine dair kanıt sağlamaya hazır olmalıdır.

E1 Vize Koşulları Nelerdir?

Kalış süresi:

İki veya beş yıla kadar verilir. Koşulların yerine getirilmesi koşuluyla, tekrar uzatılabilir ve uzatma sayısında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Bir E-1 tüccarının veya çalışanının yalnızca vize verildiği sırada onaylandıkları faaliyette çalışmasına izin verilir. Bununla birlikte, işverenlerinin bir ana şirkete sahip olması durumunda, bu kuruluş için çalışmaları mümkün olabilir.

E1 Çalışanları

Çalışanların, aşağıdaki koşulları sağlamaları kaydıyla, ticaret amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmeleri de mümkündür:

  • Çalışan, antlaşma ülkesinin vatandaşı olmalıdır.
  • Uzmanlık becerileri veya bilgisi gerektiren bir yönetici veya denetleyici rolde olmalıdırlar.
  • İşveren, geçerli bir E1 vizesiyle ABD'de olmalı veya işveren ABD dışındaysa, E1 yeterlilik koşullarını yerine getirebilecekleri kanıtlanmalıdır.

Amerika E1 ticaretçi ve tüccar vize başvurusu için gerekli belgeler

e1 vizesi gerekli belgeler

  1. DS 160 formu, göçmen olmayan vize başvurusu formu DS-160 formuna gidin
  2. En az altı ay daha geçerlilik süresi bulunan pasaport
  3. Vize başvurusu için uygun nitelikler taşıyan vesikalık fotoğraf
  4. Bir yıllık ticaret faaliyetinin kanıtı
  5. Özgeçmişiniz
  6. Bir denetleme veya yürütme pozisyonunda çalışacağınıza ya da firmanın etkin bir şekilde çalışması için çok özel becerilere sahip olduğunuza dair kanıt.
  7. ABD'ye havale kanıtı (banka poliçeleri, takas izinleri veya makbuzlar)
  8. ABD'de iş kurmanın kanıtı (ana sözleşme, ortaklık sözleşmesi, organizasyon ve personel çizelgeleri, hisse senetleri, unvanlar, sözleşmeler, makbuzlar, lisanslar veya kiralamalar)
  9. Yatırımcıların / tüccarların uyruğunun kanıtı (pasaportlar, ana şirketin kuruluş sözleşmesi veya borsa listeleri)
  10. ABD ile antlaşma ülkesi arasındaki ticaretin kanıtı (faturalar, gümrük izinleri, depo makbuzları, nakliye makbuzları, satış makbuzları veya sözleşmeler)
  11. İşletmenin gerçek, faaliyet gösteren bir işletme olduğuna dair kanıt (yıllık raporlar, kataloglar, satış broşürleri, haberler ve uygun olan diğer kanıtlar)

Amerika E1 vizesi mülakatlarında karşılaşabileceğiniz sorular:

e1 vize randevusunda sorulabilecek sorular

  • Ana ortaklığın / ilişkili şirketin (varsa) iş kolu nedir?
  • Ana ortak / ilgili firma (varsa) için ne yapıyorsunuz? Ne zamandır orada çalışıyorsunuz?
  • ABD şirketi ne yapıyor?
  • ABD şirketi nasıl gelir elde edecek?
  • Kaç çalışan var? Gelecekteki işe alımlarınız için ne gibi planlarınız var?
  • Şirkete ne kadar nakit yatırım yapıldı? Fonları kim sağladı?
  • Harcanan paranın kaynağı nedir?
  • Ofis alanı için aylık kira nedir?
  • Amerikadaki konumunuz ne olacak? Görevleriniz ne olacak?
  • Ne zaman taşınmayı düşünüyorsunuz?
  • Ne kadar süre kalacaksınız?
  • Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiniz mi, eğer gittiyseniz sebebi nedir?
  • Daha önce ABD vizesi almışsanız, ne maksatla aldınız?

Amerika Ticaretçi vizeleri ile ilgili yardımcı kaynaklar:

Tüm vize süreçlerinizi sizin yerinize takip edecek deneyimli bir ekibe mi ihtiyacınız var?. Size nasıl yardımcı olacağımıza bakın

YATIRIMCI VE TİCARETÇİ VİZESİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

E1 vizesi ile şunları yapabilirsiniz:

  1. ABD’de yasal olarak çalışarak işlerin yüzde 50’sinin ABD ile kendi ülkeniz arasında ticaret yapmasını sağlayabilirsiniz
  2. ABD içinde ve dışında serbestçe dolaşabilirsiniz
  3. E-1 yeterliliklerini koruduğunuz sürece ABD'de kalabilir sınırsız olarak vizenizi uzatabilirsiniz.
  4. Eşiniz Amerika’da çalışabilir

Aşağıdaki durumlarda E-1 vizesine hak kazanabilirsiniz:

  1. ABD'de faaliyet gösteren bir şirketin yöneticisi veya şirketinen az % 50'sine sahipseniz.
  2. Firma anlaşma ülkesinde (Türkiye) kurulmuş ve bu ülke vatandaşlarının hisseleri en az yüzde elli oranındaysa
  3. Anlaşma ülkesi vatandaşı iseniz ve yönetici ya da sahibi olduğunuz şirket ABD ile önemli ticaret ilişkisine sahipise.
  4. Bu şartlrı taşıyan birinin eşi ya da 21 yaşını doldurmamış bekar çocuğu iseniz.

E-1 vizesinin sınırlamaları:

  1. Yalnızca E-1 vize sponsorunuz olarak görev yapan belirli işveren veya kendinize ait bir iş yerinde çalışmakla sınırlandırılırsınız.
  2. Vize yalnızca ABD ile ticaret anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşları için geçerlidir.
  3. Vize süresi belli bir zaman sonra dolduğunda tekrar uzatılması gerekmektedir.

ABD'de E1 niteliklerini koruduğunuz sürece beş yıl sınırsız vize uzatması veya iki yıl statü uzatması ile kalabilirsiniz. E-1 vizesi almaya hak kazandığınız sürece sınırsız uzatma için başvurabilirsiniz.

HİZMETLERİMİZE GÖZ ATTINIZ MI?

E1 ticaretçi vizesi

E1 vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

E2 yatırımcı vizesi

E2 vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

EB 5 göçmen vizesi

EB 5 vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. Daha detaylı bilgi alın.

BİZİ TAKİP EDİN
ÜCRETLER